czer baby songsang

hi mummies.nak tanya pengalaman czer mcm mana.baby sy songsang 36w5d lusa doc check kalau still songsang terus nak czer keesokkan hari. saya jadi takut sangat. nak try pusing tak boleh sbb air ketuban banyak n baby besar.ni anak first. dengar orang kata czer sakit, any tips atau kata semangat? #firstmom

4 Balas

elektif czer x sakit dengan emergency czer 2 keadaan yg berbeza sis...mcm sis elektif czer so xsakit sebb time tu Kite dh tau Kite kne czer,cuma selepas czer je kne kuat kan mental sis, sebb takut alahan pada ubat bius so takut sis jadi batuk, so Saya sarankn sis standby bantal untk tampung perut sis bg elakkan tekanan di perut, batuk or gelak xboleh kuat2 so kne sopan2 gitu😅..mntak suami belikan vitamin c 1000mg bg luka cepat kering..lepas kluar dri bilik ot dh boleh makn vitamin c tu...bangunpn sis kne mengereng slow2 bangun...jgn risau sis insyaallah semua akan dipermudahkan..