Alone at home with 9 months

Hi mummies... sya seorang suri rumah sepenuh masa. Sekarang baby berusia 9 bulan dan sangat2 clingy. Maksud saya, letak di bawah untuk main sendiri sementara saya buat kerja rumah skejap pun suda menangis . Sangat stress kadang2 sebab rumah sangat messy. Mau masak pun susah sebab dia akan merengek then nangis minta angkat walaupun dia nampak saya dari tempat saya letakkan dia . Any tipss??? #1stimemom #advicepls #firstbaby #mommybuntu

4 Balas

situasi yang same..kerja rumah,masak semua tak blh nak buat,kena depend org..my first boy and clingy sangat,nak pergi tandas pun susah kadang2.nak masak lagi la tak boleh..any suggestions mummy2..I rimas.

mommy rujuk pada artikel ni ye 👇 https://www.facebook.com/126226717421419/posts/3271242822919777/

4y ago

ok sis.. tq

Maybe u boleh try pakai baby carrier sambil buat keje. I tak pena buat but pernah nampak orang buat

Da try letak dlm walker? Bagi leka tgk TV ke?

4y ago

walker not allowed oleh his paediatrician. playpen pun dia nangis even tho byk mainan. n i try to limit his tv