Buasir waktu preggy

Hi mummies semua. Ada yang pernah kena buasir waktu preggy tak? Ada apa² tips nak kecutkan buasir? Saya kena buasir taklah teruk cuma isi tu terkeluar sikit je tapi memang seksa sikit nak dduk ke nak jalan ke macam melecet#pleasehelp #pregnancy

4 Balas

cuci bersih2, jolok dengan jari masukkan semula.. ade masenye mcm ni je dah ok.. tp kalau still terkeluar, nurse ajar, mase mengandung xboleh makan ubat atau sapu ubat.. takut effect anak.. jadi dia suruh amek plastik glove, lepas tu ikat jari telunjuk dgn ibu jari, dan jari manis dgn jari kelingking.. tinggalkan middle fingger je.. bubuh air.. lepas tuh forzen kan.. lepas awak cuci bersih2 bawah tu, jolok balik buasir tu masuk.. then amek glove yg dah keras tu, jolok dlm dubur tu sikit.. agak2 kena buasir tu je dah ok.. sy buat ok berkesan.. lepas bersalin, sy kena lagi teruk, sbb meneran, besar buah limau nipis, doktor kasi numb cream (mase ni sakit xboleh bincang buasir tu) dan buat menda yg sama.. lepas cuci, bubuh numb cream, jolok dgn jari (kalau xmampu buat sendiri suruh husband buat), lepas tu jolok dgn ais.. dalam seminggu dah ok dah buasir lepas bersalin tu..