BABY BERALIH BULAN ?

Hi mummies , nak tanye pendapat mummies semua. Baby saya baru masuk 4 bulan. 5 hari sebelum masuk 4 bulan tiba2 je baby jadi kuat meragam, nap siang taknak, susu botol taknak, nak dukung selalu (kadang dukung pun nangis), malam pun kadang2 nak mengempeng je. Baby tido bile bagi df je tu pun bergayut. Susu botol sebelum ni okay je tetibe taknak, saya risau df susu tak cukup. Sebelum nih okay je die ikut jadual nap die. And tak meragam waktu siang. Elok je main. Ade tak baby mummies mcm ni mase nak masuk 4 bulan #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom

2 Balas

Ank sy pun bila beralih bulan, nmpk lg fussy dr seblm ni.. Sebelum ni elok df, tetiba x nk df.. Siang biasa tidur 1.5jam - 2jam..ni dia nap 45 minit, berjaga 30 minit..berulang2 mcmtu.. malam je tidur okay..seminggu jugak la hadap peel mcmtu..

11mo ago

Sama sis, sblm ni elok tido sendiri ni dia x nk.. So sy pakai buai.. sy pun x stress.. Sbb ada ank lain nk handle jugak.. Ok dah.. Cuma mmg nap tu kjp je..

biasa klu bby beralih bln memg byk ragam.. anak sye dlm smggu jgak la ragamnye.. lps tu dye ok..

11mo ago

haah..