10bulan, masih bedung, tido buai

Mummies, i really need your help. Alkisahnya saya beranak haritu bulan 2, berpantang dgn mertua. Habis pantang terus sangkut dgn PKP, xboleh balik rumah sendiri sbb kena rentas negeri. Anak sulung, takde pengalaman. Jadinya apa yg mil suruh buat kite buat je la asalkan tak rasa bahaya utk baby especially bab bedung dan tido buai. Bedung awal dulu sbb baby suka terkejut. Bila terkejut dia susah nk tido semula, lepas tu buai electric diperkenalkan. Masa berlalu, dan skg dah umur 10bulan. Mcm2 dah cara saya cuba nk bg anak tido tanpa bedung/buai tp semua tak berhasil 😭 Ade la kot 1x dia tido tp 10min je.. Tidurkan balik mmg takla dia nk tido. Mummies ada tips atau petua yang boleh membantu masalah ini tak...? Share please.... Dah rasa besar dah 10 bulan, baby seusia dia semua dh tidur sendiri ataa katil tanpa bedung dan buai 😭😭😭😭😭😭😭#firstbaby #mommybuntu

2 Balas

mungkin 2 ni salah satu cara utk anak lena. mommy boleh follow baby language kat fb. ada tip mcm mana nak cerai bedung dan buai. tp nak cerai semua alat bantu lena ni bukan ambil masa sehari dua. kena konsistant dan jgn expect terlalu tinggi pada anak. slowly but surely.

1y ago

Baby language ada tips cerai bedung ke? Saya tak jumpaaa🥲

Baby language follow... Sy pun folow