Checkup Baby at KK

Hi mummies, I nak tanya. I dulu checkup masa pregnant and bersalin dekat Private. Anak i now dah 3m+ and I cadang nak pergi KKIA je after this sebab klinik yang I selalu pergi tak ada paedatrician pun & usually checkup just normal checkup + check berat, tinggi, etc je. Nak tanya lebih lebih dekat Dr pun they don't know much about kids. Area I tak ada klinik pakar kanak- kanak macam dekat Shah Alam (Sebab I bersalin dekat Hospital Umra) kecuali KKIA. Any tips/nasihat?

2 Balas

pegi kk ja wak ank sy pun 3m+ jgk skrg.Bln prtama i try p klinik swasta checkup mcm x details.So,i pi kkia balik then bulan ketiga i try p klinik pakar kanak" mcm x details jgk then i pi kkia balik.So nnti anak checkup 4m dan seterusnya i nak p KkIA sahaja laa...Klinik luar taknak p dah checkup mcm tak details dan i mcm tak puas hati ... duit ja amik byk tapi checkup tak details...

No worries mommy. Awak call sahaja KK berdekatan rumah awak untuk buat temujanji.