Puree utk breakfast

Hi mummies, 1. boleh tak sy bagi puree utk breakfast then bubur utk lunch? 2. First 4 hari tu kena bagi breakfast ke? 3. Sehari kena bagi snacks berapa Kali? #advicepls #firsttimemom

2 Balas

Untuk umur 6bulan ke? 1. Utk permulaan, boleh je. 2. Terpulang, kalau nak biasakan anak breakfast boleh je mulakan dari awal. 3. 1-2x sehari. Depends. Jangan lupa titiskan minyak dalam bubur. Sekadar info: **Breakfast, lunch, dinner = main meals, digalakkan beri makanan yang complete meals. (Carbs, protein, fibre/sayuran). **Snacking boleh berikan buah-buahan dan any snacks yang sesuai mengikut umur. Boleh follow Happy Baby Foods Malaysia for more info ♡

1y ago

Terima Kasih

1. Boleh... 2. Ikut selesa puan untuk menyediakannya. 3. 2 kali snek