Masalah keputihan.

Any mummies ada tips tak untuk atasi masalah keputihan? Dah 2, 3 kali pergi check up doktor cakap keputihan kita teruk. Sampaikan haritu kena masukkan muncung itik😅 Kita mummy to be, so risau tu extra sikit huhu. Send help ya mummies.

5 Balas

Saya haritu kena masukkan jugak muncung itik tu sbb ada keputihan banyak & berbau , then saya makan ubat yg kk bg & ubat masuk dalam bawah tu . Saya ada jugak makan yogurt & minum air kosong bnyk , kurangkan makanan berminyak. Satu lg ada nurse bg tips kat saya , beli pad yg mcm antibacteria yg kotex hijau tu , sbb dia kata mcm rawat kita punya bawah tu. Alhamdulillah , sekarang dah tiada keputihan & tak berbau. Result pun takdak gbs pun. Tapi bab pad tu terpulang pada diri sis , sebab ada orng kata tak elok pakai semasa pregnant , cuma kerap keringkan & bersihkan saja. Ikut sis mcm mana .

mcm saya...saya dpat ubat antibiotik dagn ubat insert selama semggu...lpas semnggu dah xad dah sgt keputihan tu ada tpi dh xgatal atau apa2...ubat insert tu doktr bgi dia aka kuarkan keputihan yg lbih2 mcm saya hri ni pkai esok ptg kuar ketul2 mcm putih susu basi tu

Saya pun ada masalah keputihan. Tp saya tak insert mulut itik just on antibiotik smggu. saya makan yogurt and buah je lepastu ubat. Alhamdulillah skrg tkde keputihan. Keputihan saya takde bau atau gatal. Maybe baru nak start kot.

Kena kurangkan manis atau stop makan manis..yogurt asli pun elok jugak kalau xsedap boleh mkn dgn buah-buahan.

control gula/gluten. insha Allah hilang nnti.