berat naik mendadak hjung2 ni

Hi mum smua.Skrg sy 36w4d...Kebelakangan ni saya kerap lapar dan craving manis2 mcm tealive.. kebetulan raya haritu pun byk jugak mkn kuih raya , air manis lagi .. smlm sy jumpa pakar dkt hosp tp bkn psl gdm ke apa, tp psl bersalin nnt normal or czer sbb sblm ni sy czer.. sblm tu ada lah timbang berat , terkejut pula saya tgk penimbang tu berat saya naik 4.5kg dlm masa 2 mnggu.. bulan2 sblm ni berat saya naik paling2 pun 2kg je utk 2 mnggu.. Dulu first pregnancy tkde lah pulak naik mendadak mcmni tp ada gdm.. skrg gdm tkda tpi berat pula problem. Ke memang hujung2 ni berat akn naik cpt sbb baby pun cpt membesar ? baby scan skrg 2.8kg .. kalau naik byk mcm ni kemungkinan kena mnum air gula lagi ke ? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

2 Balas

kalau berat naik mendadak, akan minum air gula semula. tp tgk nurse la.. takda gdm pun kalau berat naik mendadak, boleh jadi 3x minum air gula lepas 2x tu .. and makan manis mmg berat cepat bertambah sis. saya pun lepas raya berat naik, masa puasa haritu turun pula ... kena kawal pemakanan kita..