Berat baby naik skit

Hi mum semua. Harini baby cek up 4 bulan, berat dia 5.4kg je. Nurse tiba2 bising pulak ckp dia krg mnyusu. Dia lahir 3kg. Tpi kn msa dia lahir tu dia admit ward 5 hri jd berat drop ke 2.6kg. Nurse ckp 4 bulan 2kg je naik 😅 mslah nya baby sy reject susu fm. Dia bf je. Sy klau nak pump skit je kluar nya. Baby sy ni lain skit, dia klau pksa susu dia marah. Jd buntu nak buat mcm mna. Nak taknak kena tggu dia minta sndiri. Sy down sikit. Takut timbang 5 bulan nnt tak smpai 6kg pun huhu 3 bulan hritu 5kg je. Ada tips tak mcm mna nak naikkan berat baby yg bf. Fyi, anak sy ni kategori high demand baby #advicepls #pleasehelp #1stimemom #firstbaby #bantusharing #ingintahu #firstmom

2 Balas

Kena try topup dengan susu formula yang bersesuaian. Permulaan mungkin baby tolak, tapi try berkali² Insyaallah baby ok. Pujuk dia elok². Anak² sy bg susu Biolac. 3 orang anak saya, Alhamdulillah semua serasi.

2y ago

Sy dah try Dutch baby kak. Tpi dia minum skitje. Ke perlu tukar2 botol? 😅 Dia pkai Philip avents skrg

sis marmet dulu,bg foremilk keluar...lepas tu terus cepat2 bg dia menyusu supaya dia dpt byk hindmilk..tadah pakai clear botol,senang nampak..