Bismillahirrahmannirrahim

Mulakan hari baru dengan tenaga baru Nak bawak sikecik check sebulan dan kuning skali Sbb kuning berpanjangan lebih sebulan..dah cek darah kencing semua normal..jadi ni adalah breastmilk jaundice..maksudnya ada satu bahan dlm susu ibu yg bayi xdpt cernakan..penyelesaiannya kena banyakkan susu ibu supaya bayi kerap kencing dan berak maka pigment kuning akn hilang melalui itu Doakan anak ibu yaa sahabat sekalian ##firstbaby #sumandaksabah #ikotabahea #mayAllahblessmysmallfamily

Bismillahirrahmannirrahim
3 Balas

ank sy lebih kurg mcm sis.. tp, hari ke 15 diaorg amek darah p.jaundice.. alhamdulillah semua ok.. tp, kunin lps ckup sebulan checkup xde.. sy sulam susu bdn n fm.. bila.dh betul2 hbs kunin trus stop susu fm.. sebb dh mcm2 sy cuba petua org dlu2.. tp, xturun makin tgi.. bila bg susu fm bnyk berak n kencing.. berkemungkinan susu bdn kita.. x slh cuba..

cuba try mndikn bby dgn air daun inai, sis plak mkn anggur hitam. in shaa allah kuning bby trun

1y ago

klau blh stiap hari la mndikan bby dgn air daun inai tu, shri skli pon dh ckup..

semoga dipermudahkan urusan sis dan baby sihat sentiasa ♥️

1y ago

amin...smoga yg sama buat awk yaa