Hb low + gdm

Mula2 hb 9.7.. pastu 9.0 pastu 9.5 pastu 9.0 balik. Mula2 mkn zincofer sebijik. Now dh tambah iron tablet pulak.. dh mkn jambu Batu, kerang, daging, sayur bayam, still xnaik hb. Mcm mn ya? Ada gdm lagi. Tapi setiap kali buat bsp bacaan alhamdulilah ok ja.. hb ni la xmau naik2. Ada cara apa lagi ya mommies? Help me 😭 #seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Nanti breakfast minum air sanquick suam tanpa gula hari hari. Jambu batu/kuaci/susu kalau boleh selalu la ambil. Saya penghidap anemia. Alhamdulillah semenjak mengandung ni hb 11 ke atas. Nurse pun asyik puji.

2y ago

ok thank you for the tips 🥰 saya try nanti

minum Susu Kambing. jarakkan waktu makan ubat 2jam. elak minum kafein

2y ago

rebus mcm tu saja xperlu perasa apa2? limau nipis? or lemon?