Salam,sy nak Tyan,sy dh x period 2bulan,sy bru scan arini dktr ckp xde nmpk kantung pun,

Mslh skrg perut sy bila mkn cpt jadi senak,pusat nmpk terkeluar,sy tgu minggu dpn untuk wt TVS pulk,de tak spe² MCM sy #ingintahu

2 Balas

Try tvs scan pulak sis, sebelum ngandung ni sy pernah ada cyst. Sebelum ada cyst tu, sy keguguran dan sebulan lepastu dtg period mcm biasa. Lepastu 3bulan xdtg period dan perut besar mcm org mengandung, mengah dan selera mkn memang naik mendadak. Bila buat blood test beta hcg mmg tak mengandung so Dr decide nak buat tvs sbb dia nampak rahim sy mcm membengkak. Lepas buat tvs, Dr nampak ada cyst tp dia ckp kena monitor jela sbb cyst sy tu mcm biji² je. Lepas pregnant ni, check lagi cyst tu dah takde. Dr ckp dah mengecut ☺️

8mo ago

Sy x bole mkn lbh sikit,mula la periuk jadi senak,pusat sy nmpk dh terkuar,x MCM biasa,sy x pnh jadi MCM ni,risau juga,dlm seminggu ni perut sy cpt jadi sebu je,

period awak jnis tratur ke x?