Sakit gigi berlubang

Mse sy 3bulan pregnant dlu doc check gigi kata gigi berlubang kne tunggu kandungan 4 bulan bru bleh cabut atau tampal . Mse sye 5bulan hritu dtg2 kne scaling je dia ckp kne cabut gigi yg berlubang lps bersalin . Sy lupa nk tanya kenapa kne tunggu lps bersalin sdgkan ad je kes2 tertentu bleh je cabut time pregnant . Sy xthn sbenarnye dk berdenyut siang malam telan panadol xjln kumur air garam xjln

1 Balas

actually bole tampal kalau xsampai dalam dekat saraf sis..sy last week tampal plus cabut...sbb 2nd trimester boleh cabut dan tampal ya...so far alhamdulillah ok dh ..but dont skip makan supplement calcium .harap membantu.

8mo ago

ok sis...smga dpermudhkn