Rasa nak berhenti kerja

Morning sickness sepanjang hari btkan sy rase nk berhenti kj. Ada sape² bole bagi petua, Untuk hilangkan?? Terutama mual. Die bole datang suke hati die je😭😭😭 #firstbaby #advicepls

2 Balas

Sama mcm sy. Msa first trimester. Asal pagi rasa lemas n muntah2 sampai blik2 ambil cuti. Bos pun dah marah tpi nak buat mcm mna nak paksa diri pun xdpt. Hadap ja. Bos siap pesan klau sakit p hsptl tpi bila p hsptl doktor pn xdpt buat apa selain jarum tambah air dlm bdn. Tpi syukur jgk pkp. Jdi boleh berkerja dri rumah. Dpt rehat.

mmg kena bertabah 1st tri ni. Boleh kurgkn je alahan. Cari la mknn yg boleh kurgkn. Buah ke asam ke. Mmg xboleh hilang. Nnt masuk 2nd tti slowly akn hilang rasa tu.