28weeks pregnancy

Hi momy2 . Sy baru lepas cucuk kancing gigi 3hari lepas, hari ni makin terasa sakit lenguh d bahu☹️ biasa momy2 buat mcm mne utk hilangkan sakit kt tmpt cucuk ni ya? Oh lupa satu lagi nak tanya . Ada tak momy2 pnh rasa mcm menyucuk nyucuk kt pinggang belakang, tapi dia mai nyucuk tu kejap2 . Normal ke tak ya? #firstmom #bantusharing #ingintahu

9 Balas

sama. harini ahad dh masuk 4 hr cucuk kancing gigi. lebam tu biasa. abaikan & jgn sentuh kuat. kalau kata ibu hamil bnykkan baring kiri, next time suntik tgn kanan. yg cucuk tu maybe effect tk cukup rehat lepas suntik, mcm saya skrg 🙁

Lenguh tu mmg lenguh, lama2 hilang sendiri. Tips saya kalau nak tido, saya akan lilit neck pillow dkt lengan. So kalau tido mengiring, takde lah berat badan kita tindih lengan yg dicucuk tu 🤭

tak buat apa2 biar je. 2-3 hari hilang la lenguh tu. tapi sakit betul nk tido mengiring pon x boleh huhu

sy xlenguh tp dmm 🤣🤣🤣 masa 1st cucuk kancing gigi tuh .. tp kli kedua kebal dah ahhaha

saya pun minggu lepas kena cucuk Kancing gg....dia hilang sendiri..sabor je lah😂

aaah kalau tidur mengring kt tgn yg dicucuk tu.rasa xbest .nnti lama2 hilang

saya baru kne 9 /5 sakit sehari je.... sellu lh buat gerak tangan

sy bru smlm cucuk yg ke2 mmg sakit nk tido mlm

Biar jer.. nnti sakit tu hilang sndiri