Baby 1 bulan 20 hari

Momy saya nak tanya ada tak pengalaman korang baby 1 bulan 20 hari Tpi melihat tak fokus lagi Saya jdi risau sebab apa ye Harap2 la baby saya tadak masalah, sebab saya panggil nama tapi dia asik lihat kanan kiri atas sekali2 tu ada la tengok Tpi tak lama Ada tak pengalaman baby korang mcm tu

2 Balas

Hi awak👋 Jangan risau, ia nya normal untuk baby yang berusia 1 bulan. Untuk baby kenal dan tahu namanya sendiri pula, sekarang-kurangnya 5 bulan ke atas. Apa yang saya boleh sarankan ke awak, awak track je milestone baby dalam TAP ni. Siap ada checklist lagi. Aktiviti yang dicadangkan pun ada juga. Sangat bermanfaat 👍 Saya pun first time mom 😊 Anak reaching 2 years soon. Memang manfaatkan TAP ni sepenuhnya. Saya follow guideline yang diberi dalam milestone tu. It truly helps 😊Percayalah, kalau awak track dalam TAP ni mesti awak takkan lost.

betul dlm apps ni pun ada milestone baby boleh refer situ ya. kdg dekat buku baby pun ads tulis. normal sis baby newborn bukan nampak helas sepenuhnya lagi. 9 bulan duduk dalam rahim tade cahaya sis. sis rajin2 membaca sis boleh jumpa banyak article kat google. then kalau checkup baby rajin2 bertanya dgn nurse or doc anything yg awk tak pasti. zaman now ni banyak dah pakar2 dalam bidang masing2 buat perkongsian dekat media sosial sis boleh la follow2 page2 pakar2 perubatan dan berkaitan untuk tambah ilmu sis