Packing bajuu

Hi momy, nak tanya ada yang dah pack baju kfirstmom untuk ke LB? Bawak apa je ye? #firstmom

5 Balas

Dia berbeza ikut keadaan. kalau dr nak awak admit awal untuk induce, bawak baju balik, kain batik, tuala tudung sarung, toiletries dgn makanan je. sbb sepanjang dkt hosp awak akan guna baju pink tu je. n kalau czer memang akan duk hosp lama dlm 3 hari macamtu. Jd standby je diapers baby banyak, baju dia sehelai dua tu pon dh memadai. kalau normal n bersalin dengan contraction semulajadi, boleh bawak baju balik, baju baby dlm sepasang je. Sbb ada hosp akan guna bedung hospital untuk baby. kalau baby ok je, insyaAllah, diorg akan bagi discharge hrtu jugak just incase baby n ibu dh rasa okay. yang penting diapers je kena stanby banyak sbb baby newborn dia berak n kencing selalu. dalam labour room pn diorg akan mintak diapers je. Kalau di hosp gov la. kalau dkt hosp swsta sy tak tahu sbb tak pernah g ada pengalaman. hee

Ikut pengalaman sy bersalin sblmni kt hosp krj bawak ini je dh cukup utk brg baby ...+minyak telon. toiletries baby xpyh bawak pun xpe. xguna pun. plastik first kt labour room tu pun xguna pun mase dlm labour room dah masuk wad biase saya tukar baju yg saya bwk. Untuk barangan ibu plak saya xpacking lg. Baju utk ibu bwk spsg je utk blk, extra tdg, toiletries, minyak angin, stokin, sweater, kipas kecil, disponsible panties, pad, kain batik, breastpump, nursing bra & pad dan tuala. Jangan lupa bwk bakul utk letak termos, sudu/garfu, cwn mug, air 3in1, biskut n roti.

Sy baru mau start packing hospital bag ☺️ Boleh tgk tiktok ni, sy jumpa tdi. Mgkin membantu. https://vt.tiktok.com/ZS8DKTL6o/

Belum lg. msih tak complete lagi 🥹 Tunggu nanti mamy complete kan, myb 30-32w baru mamy packing 🥰