Hi momy, normal ke scan bby 11week tapi tak nmpk?

Hi momy, hrini sy bukak buku pink di KK buat pertama kali nya, alhamdulillah smua result test darah kencing cantek, tapi agak sedih n stress sbb scan baby 11 week tapi Dr tak nmpk bby, nmpk kantung tapi leper katanya dan ada something cyst pulak kt bwah ktung, before this sy ad kes bleeding semasa 9 week dn trus emergency pda hospital n double confirm cek dr pakar, pakar scan ikut laluan bawah, Pakar nmpk baby n sy nmpk kepala bby .. Bila chek KK atau Dr biasa (bukn pakar) asyik tak nmpk ape², heartbeat pun tak dgr.. Sy trus rasa mcm murung dn sedih #firstmom

6 Balas

Spatutnya 11week mmg dh nmpk tp better utk g klinik lain check..scan both atas dan bawah..then followup to another week tgk perkembngn k.. maybe dkt KK scanner dorang old school..smoga ok

3mo ago

Terima ksih sis, nk scan swasta pulak nnt

cuba minta 2nd advice dekat mana mana klinik lain pulak , 8w pon sepatutnya nampak dah heartbeat . Mungkin kena scan bawah sebab ada kes ibu punya lemak dekat perut tebal

3mo ago

Betul, sy sblum kwin pun mak sy asyik ckp lemak perut sy tebal wlpun sy kurus msetuh😭😂

11 mggu dh nmpk sis baby.sy msa 11mggu dh buat NT scan dah .try scan klinik swasta plak

maaf x normal biasa 7/8 minggu dah nmpk heartbeat .cuba try pergi klinik lain sis

awk dptkn 2nd advise dkt klinik swasta dlu ya. tgk mcm mana review dktr

3mo ago

Baik sis tq for ur support ❤️