Ragam anak 3 bulan

Momumy minta penjelasan setiap pertukaran bulan baby akan meragam ke ..? Sebab anak saya 3 bulan isap susu lepas ,dan menangis pdahal susu sampai mancut²...nak tido pun meragam tu normal ke peralihan bulan baby ..? ##firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

10 Balas

sya da 3m 20hari,masa bulan kedua tu sebulan sy jadi burung hantu. baby x tido malam. start jam 2 pagi dia bangun smpai jam 6 pagi bru dia nangis nk tido. sblm tu dia aktif rengek² nk kena layan. spnjang tu la sya dodoi dia yg xnak tido. pagi tu dia tido smpai tengahari sy pun join sekali. tapi sakit badan dodoi² dia malam tu mmg xboleh ckp. skrg ni dia da tido malam. awal lg pkul 10/11 dia meragam nk tido sampai lah pkul 9 pagi bru dia bangun. harap smpai ke besar la mcmni ..

Ank sy 25hb ni nk msuk 3month. Mlm2 klau nk tdo mngis dlu, ltak dlm buai pon mnangis smpai la tertido. Pstu angkat letak ats tilam selang sejam dia bgun smpai la ke pgi 🥲. Sblom ni ok je.

5mo ago

Sama dgn anak saya . Before ni tak tidur buai pon kelek2 kejap lpas tu terus letak baby cot and tido sampai 2/3 pgi . Skrg masha Allah nak tidur kena buai dulu lpas tu keluar kan . And akan bangun 3/2 jam sekali heheh

ha ahh sama..anak saya pun tgh2 isap susu tiba3 dia lepas pastu terus bangun angkat kepala n meragam sampai lencun baju saya kena susu..dia pon 19hb ni nak masuk 3 bulan dahh🥲

a’ah sama laa anak sy masuk je 3bulan meragam , nak tidur nanggis macam kene dera , sekarang daa 3bulan 11hari , tu pun nak tidur masih lagi nanggis nangis .

5mo ago

Ank sy pun mcmtu tgh syok tido tibe mnangis tp mata pejam , 3bulan .

baby tu lepas lepastu susu memancut tu maybe baby marah sbb susu deras sgt. cuba try cek youtube cara untuk perlahankan aliran susu. ada tips nya tu

sebijik anak sye juga ,, tetiba pulak tu takmau hisap susu direct .. nk yg perah aje pulak ..

sama wak.. letih nk pujuk dia skrg.. mental leaping org ckp.. kesian pom ada dkt bby.

sama mcm ank sy... stiap tkar bulan meragam so skejap sngt la dia ok yg lain meragam

Aah. Tiap kali ptukaran bln mmg akn meragam..

5mo ago

betul tu..skrg tido siang kejap² je..hahaha ..ibu nk curi masa lelap jap pun segan😅..tp alhamdulillah malam tido elok..

sama..baby sy pun😭