Baby terkejut waktu tidur

Hi momss. Baby sy nak 8 bulan dah tapi kenapa ye tiap kali tidur dia terkejut2, tersentak2 gitu? Risau sayaa. Sepatutnya umur dia tak tersentak terkejut dah kan? Ke normal? Kdg dah lena tidur tiba2 mcm tersentak. Ada tak mom yg mcm ni? Mohon respond. Thank you 🥺🥺#firsttimemom #advicepls #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Normal.. waktu tidur, letakkan napkin yg dilipat kecik atas dada bby.. atau bantal bby yg ringan.. jangan berat.. tp ibu kena pantau ye takut nnti napkin atau kain ttup muka ..

2y ago

Walaupun umur dia dh 8 bulan kira normal jgk ke sis? Sbb setahu sy umur mcm ni dh krg tersentak2 tu huhu sy slalu letak anak patung atas dia

Normal, Puan. Kalau Puan risau, nanti check up baby boleh tanya doktor ya.

2y ago

Yes, moro reflex. Baby saya 11 month kadang-kadang begitu. Boleh je kalau Puan nak pergi klinik kanak-kanak. Consult dengan doktor ya.