Keputihan berwarna

Hello moms..ada x yg ada pngalaman keputihan kecoklatan ataupun drh haid wrna coklat tpi hnya 2 hari .. adakah tnda hamil atau ada pnyakit lain.. share pengalaman dlu.. #bantusharing

1 Balas

period sis dah lewat ke? dah buat UPT tak? seminggu atau 2 minggu lewat period dah boleh check UPT. tapi kalau negatif,mungkin sis nak datang period. jeputuhan ni ada tahap dia. kalau yg jernih tu normal. yg tak normal bila berubah warna..ada yg hijau,kuning,coklat. ada yg berbau. ada yg gatal. elakkan basuh miss v guna sabun mandian/sabun buku. kalau sis suka pakai panty liner,pastikan tukar setiap 2 ke 3 jam. jangan pakai lama². elakkan pakai seluar dalam bewarna hitam. pakai seluar dalam yg menyerap peluh. jagan sembur minyak wangi dekat miss v. yg ni ramai wanita suka buat,kalau ada bau yg tak menyenangkan..sebaiknya rawat. boleh guna cara tradisional,rebis daun sireh + majakani + garam. dah suam² basuh miss v. kalau nak mudah boleh beli fw ni. buat masa ni ini lah fw yg saya jumpa yg berkesan merawat masalah keputihan saya 🀭 saya dah guna macam² ubat,dah jumpa doctor,tapi keputihan keluar lagi banyak macam air. sampai kena pakai pad untuk period tu. malu bila nak bersama suami. awak boleh try fw ni. saya beli dalam sistem dia je,sbb tak percaya nak beli dgn seller. dah banyak kali kena tipu..serik..ni link dia,saya ambil link ni pun kat dalam grub ni jugak. sampai sekarang saya simpan.. https://jamutunteja.biz/shop/005081

2y ago

period sy jnis xteratur.. jdi sush nk agak bla period akn dtg.. nk test upt pun rsa mcm xyakin.. sbb tu tnya moms kt sni .kot2 ada pngalaman☺️