Kurang selera makan

Moms yg dh berpengalmn sya nak tnya baby sya setahun 3 bulan dah tapi sejak dua minggu ni dia X mau makn dah bgi mcm" lauk bila suap tu dia keluarkn balik sya bgi bubur pn cm tu jga nasi pn sya dah bgi X mau jga dia... Sya X bolelh tengok dia X makn sya pn X da selera nak makn bgi pandngn mom" dekat sini apa yg patut sya buat #Babyfirst #SeriusTanya

4 Balas

Cuba try bagi dia makan sendiri.. anak sy sthun 2 bln .. bila disuap skli 2 je nak .. nmpak nasi butir jatuh dia kutip mkn.. try letak kt mgkuk dia tgok rupanya nk suap sndri 😅 mcm2 kerenah btul.. smbil dia suap sndri tu mak dia laju suap dlu kt dlm mlut dia.. time dia suap sndri tu la nk buka mulut 😂

3mo ago

ouuu thnks tips 🥰🥰🥰nnti sya cuba

Mungkin satu fasa. Atau teething? Xsihat da selera makan. Anak sy mcm tu jugak. After few weeks biasanya akan normal balik. Sy masih breastfeed jadi klau dya xmakan xrisau sngt sbb dya kuat susu walaupun dah almost 18m. Susah sngt nk wean sbb asyik merengek dan mengamuk kalau xbagi menyusu.

2w ago

Paed ckp ok jer asalkan dya active and poop and pee normal. Sbb baby mmg mcm tu. Hari ni kuat makan besok xnak makan. Hari ni ok jer makan nasi ngan ayam. Tetiba esok dia tolak walaupun biasa ok jer. Cuma kita kena keep trying bagi makan.

mungkin size makanan terlalu besar mcm contoh ayam, udang dan ikan. Mcm saya, saya suap nasi sahaja. Lauk saya letak dlm bowl potong kecil kecil anak makan sendiri dan ambil sendiri. Dia happy! Boleh cuba ya.

tiga bulan kan memang belum boleh di beri makan

2mo ago

hahaha