37weeks bby byk kali mengeras

hi moms . sy nk tnya normal ke kalau 37weeks bby banyk kli mengeras dan sakit sngat di bhagian bwah smpai ke tulang belakang smpaikn nk baring pm tak boleh , dia sakit yg kerap lpstu hilang dan dia datang lagi sakit yg sama 🥲. ke itu salah satu tnda berasalin ? sy mom to be so tak tahu . mom yg berpengalaman share plis #bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Balas

Contraction tu. Banyak kali mengeras dan sakit sangat tu, segera pergi PAC untuk pemeriksaan atau persediaan bersalin ye. Bawa je beg hospital tu.

Pergi hospital dan bawa barang2 baby dan ibu terus. Contraction dah mula tu. Semoga dipermudahkan

3w ago

hi mom btul contraction sy g pac check jalan dh 1 terus kena than . lpstu check ctg doc pecahkan ketuban sbb dh 3 cm dn jantung bb tak cantik terus masuk lb , menahan sakit contraction selama 10 jam Allahu hnya 6cm saja yg terbuka sumph sakit and last doc sruh sy czer . 🥰