Senaman butterfly

Hi moms, sy dah 37w and skrg dah kerap sakit belakang. Sakit mcm ada 1 bangunan kat blkg kita ni 🥹 haritu during checkup ada tnya dr, dr advice kalau dtg skali contraction then itu adalah contraction since baby dah masuk laluan. Tapi sakit blkg ni sakit sgt x dpt nak tdo, smpi sy tak dpt nak rasa contraction mcm senggugut tu 😂😂 so far skrg sy slalu sakit blkg, perut mengeras dan memulas pastu kuat rasa nak membuang. Hadir ke pac tpi kena suruh balik sbb tkde pecah ketuban atau pendarahan. Moms ada tak pengalaman mcm I? 🥹 Please share and let me know!! Sorry saya first time mom. Pernah rasa keguguran tapi ni jauh sekali tak pernah rasa mcm ni 😀😀😀 Saya active buat jalan itik, squat dan butterfly sepanjang pregnant, adakah sbb ni?#pleasehelp #advicepls #firstbaby

2 Balas

Tdk lama lagi tu sis..sy skrg 36w pn macam tuu..1st baby ngam2 37w kluar sbb turun tanda..mmng kerap sakit pinggang perut mngeras macam nk mneran selama 2 mnggu tu sblm brsalin..kalau trun tanda baru pg pac..sbb pac mmng suru balik kalau blm turun tanda..kcuali baby kurang gerak dn perut mngeras setiap brapa minit

7mo ago

Kan, harap nya baby keluar cepat 🙁 penat dah kena scam ni. Haha

Same mcm sy sis, 37w sume da rase sakit2..belakang kt belikat, pinggul, kt celah paha sakit.. Perut asik mengeras pastu rase mcm nk berak tpi xnk berak.. Org kata tu tanda2 nk bersalin... Tpi sy still tnggu tanda lain mcm contraction ke, lendir darah ke... Sbb klau p skrng tkut kena duk wad 🤣🤣..

7mo ago

Kan, tkut nak pgi hospital nnt nurse suh balik la apa. Tpi kalau duk rmh je risau pulak