Baby masuk laluan dan gerak aktif

hi moms .. sy 31w4d .. sblm ni baby ckup 10kali gerak jam 4-5 .. tp sjak smlm n hrini jam 2.45-3pm dah ckup 10 . pstu smlm scan dc ckp baby dah kat bwh n msuk laluan dah .. jadi skrg bila baby gerak sgt xselesa sbb rse brgerak kat bwh .. tgn dia kot duk tmbuk2 🥹 normal k klau trlalu aktif ptg2 n tgh mlm sdgkan jam 3 dah ckup 10 gerak ? bru 2 hari dia aktif mcm ni .

2 Balas

Doc kata biasanya baby dalam perut mmg aktif tgh malam. Sbb dah time ibu berehat tak buat kerja apa2. Baby ni kan dia suka dibuai. Jadi bila ibu duduk diam dia pun bangun lah aktif. Dia aktif takpe jgn dia diam je.

Sama, saya pun 32week mcm ni. Aktif baby💕