slepas bersalin

hi moms.. normal ke period tkda? sy brsalin 21 june tahun ini , tp bulan 8 tu sy da ada priod tp bulan 9 dan bulan ni tkda .. mmg mcm tu ya? #firsrmom

7 Balas

normal sis. saya walaupun tak BF, after bersalin haritu ambil masa beberapa bulan juga untuk hormon balance semula. follow je flow dia, memang susah nak predict waktu awal2 tu, jadi kalau sis nak merancang kena hati2 lebih ya.

Normal sis. Hormon belum betul2 ok lagi. Macam saya bersalin bulan 9 tahun lepas, first period bulan 12. Lepas tu terus tak datang period lagi sampai bulan 8 tahun ni. Start bulan 8 tu baru period datang tiap bulan 😊

xpasti. mcm sy masa 1st baby dulu baby usia 6@7m baru period. dn period mmg dtg setiap bulan on time. 2nd baby je sbb sy ambik depo jadi period mcm chipmore sekejap ada sekejap xdk😂

Awak still bf ke tak? Kalau still bf normal je tak period lagi

klw bf, normal trgnggu priod

Normal no worries

normal