Nak bersalin awal

Hi moms, nak tanya sy skrang nak masuk 36w tp sy belum rasa sakit celah kangkang, takde sakit2 apa sgt, perut pun tak nampak turun ke bawah lg. Biasanya kalau baby lambat masuk laluan, bersalin pun lambat lg jugak ke ? Sy kalau boleh nak bersalin masa 38w , sape2 ada pengalaman baby lambat masuk laluan tp akhir2 tu cepat je n bleh bersalin awal? #bantusharing #advicemommies #ingintahu

7 Balas

bestnya x rasa sakit celah kangkang. 😂😂 sy start 30w bangun dari tido ke dari duduk ke ya Allah mcm nk roboh sistem peranakkan. sakit betul. skrg baru 32w. lambat lagi perjalanan ni. anak pertama dulu sy x rasa sakit sampai contraction pon xde. tiba2 pecah air ketuban je. dh pecah pon x rasa sakit sampai la kene induce drip. baru contraction dtg. sy doakan dipermudahkan urusan awak nk beranak nnt.

4mo ago

paham sis.. hrp awk dpt beranak awal. insyaAllah. cari je tips2 untuk mempercepatkan bukaan.. anak pertama & kedua beranak 39w. ketiga ni sy pon nak beranak awal. sbb nak beraya punya pasal 😂

ada org tk rasa pape tpi bersalin awal .. ikut baby tu juga , ada org sakit dh lama last2 overdue haha ... saya pon mengharap beranak 37w .. skrg baru 32w tpi dri 28w dah sakit on off ... kejap ok kejap tk .. apa2 pon semoga semua selamat melahirkan nnti

4mo ago

Semoga dipermudahkan kita semua bersalin sis. Insyaallah semoga bersalin awal 😅

Sy bsalin awl 35w6d. masa tu bby belum masuk laluan. masi bpusing². jadi nya Sy bsalin songsang. tp bby da nak kluar. bby da berak dlam perut.

4mo ago

Doktor ckp kalau dh masuk 34w baby dah matang paru2.. x risau sgt kalau lahir awal.. seeloknya 37w ke atas

alhamdulillah rezeki xsakit celah kangkang..kite ni dr 34weeks dh start sakit celah kangkang,nk bgn dr tido pon bercintaaaaaaaaa...ha7

4mo ago

Sy punye concern , sakit celah kangkang = tanda dh dekat nk bersalin. Mungkin salah pemahaman sy ni.. adeh.. sy bkn nk sakit tu, sy nk bersalin awl je 😂. Nk kejar sblum puasa haha

sama la sis. tak sakit pape lagi. nak masuk 36w. orang lain semua dah mengadu sakit celah kangkang, susah jalan

4mo ago

Tu la sis.. sy bkn nak sakit tu, sy nak beranak awal je 😂. Sy fikir klu start sakit celah kangkang tu mungkin tanda dah dekat dh..

36 wk ni macam awal lagi… selalu 37 wk baru kena standby berjaga2…

4mo ago

Wah tunggu hari je la tu sis. Semoga dipermudahkan bersalin nnti. Sy minggu depan ada apoinmen kk utk check baby dlm posisi betul ke x. Skrang ni kepala dh kt bawah tp badan belah kanan, tangan kaki belah kiri.. mengiring ke cmtu? X fhm 😅. Nk kne tanya doktor minggu depan

sy start 30w dh skit celah kngkang 32w bby dh msuk laluan doc ckp...skrg 34w dah

4mo ago

Mcamana nk tahu baby dh masuk laluan tu ye? Ada tanda2 yg awk rasa ke? Stiap kali sy scan dr 16w,28w,34w semua kepala baby kt bawah, tp xde pulak dia mention dh masuk laluan huhu