Baby 7 bulan

Hello moms, nak tanya normal ke if baby 7 months tidur malam dr pkl 6ptg sampai 7/8 pagi esok tu? Dia bangun cuma nak susu je lps tu tidur balik. Kdg 2-3 kali lah bangun nak susu. #bantujawab #bantusharing #firstmom #ingintahu

5 Balas

Normal if anak takde masalah berat. Lagipun dia still bangun susu kan bukan tidur straight. My kid dari 4m mcm ni padahal first 3m dia sgt la high need. Paed swasta anak i kata biarkan je sebab anak nak kan quality of sleep. And yess berat dia tiap bulan naik almost 1kg & by 7m almost 10kg ya. Pergi mana semua org literally tegur bambam. My husband & i pun sleeping beauty every night

ank sy skrg 8bulan. sy rasa normal. kejap je dia dalam fasa tu. nnty minggu depan tdo lewat pulak. mcm anak sy. kadang2 pun macam tu. asalkan dia bangun minum susu je.

maaf nak tanya, klau waktu makan baby mcm mana ? sbb saya pun lebih kurang baby suka tidur. jadinya waktu makan baby berterabur

2mo ago

Dinner baby seeloknya jgn bg malam sgt. 6pm dah boleh bagi

Bestnya, anak saya pukul 12-1 baru nak tidur hahaha

2mo ago

7 bulan jugak. Siang tidur 1-2 jam, 2-3 kali. Malam tu lepas maghrib dia akan nap sekejap. Lepas tu pukul 11-12 baru tidur.