Vaksin 2 bulan

Hi moms nak tanya ada x ank lps vaksin 2 bln sakit teruk? Ank sy selain demam dia sakit teruk kt paru2 ada jangkitan, batuk teruk, selsema dll. Sehari lps vaksin trus sakit. Mmg sy baca vaksin 2 bln utk paru2, muscle,tekak, infection. Masalhnya patut protect utk tu semua sbb tula vaksin 2 bln punya. Tp skrng semua yg tulis utk 2 bln semua dia sakit. Tekak, paru2 dan lain. ada sama x 😭 sy mmg xpcya vaksin da ni 😭😭😭 ank sy da lbh smnggu xsehat da 3 ari warded keadaan dia makin teruk 😭

6 Balas

jangan la takut vaccine sis, vaccine ni ada antigen yg meransang tubuh badan kita untuk keluarkan immunisation sendiri. jadi normal kalau ada demam sikit lepas vaccine. kalau sakit lebih mcm tu mungkin kebetulan, and bukan disebabkan vaccine.

anak sy bru lepas vaksin..alhamdulillah baby ok..sy doakn ank sis sihat mcm biasa ye..semoga dipermudahkn urusan

Jangkitan paru2 ni dapat sebab berjangkit mungkin dari org lain. Jangan salahkan vaccine.

vaksin bergantung atas imun bdn anak tu sendiri.. ada org anak demam.. ada yang cergas..

anak saya cucuk 2 bulan haritu alhamdulillah okay . semoga anak sis cepat sembuh

sis try pm tijarah zulaikha.. mungkin boleh tolong..