darah masih ada selepas 2 bulan bersalin

hi moms , minta pendapat atau ada yg pernah kena ke .. selepas dua bulan bersalin dan dah habis darah nifas now masih ada sikit ii darah yg keluar dan sy takpasti itu darah apa tapi sy rasa ada sakit ii kepala ... boleh bg saranan ke atau kongsi pengalaman sbb sy baru anak pertama .. Btw sy czer #pleasehelp #firstmom

4 Balas

sama macam saya. bersalin czer anak pertama juga. darah nifas ikutkan dah habis sebab dah lepas 60 hari. max doktor bagitau 60 hari ja datang tapi sekarang ni masih ada darah keluar cuma sikit. bukan tiap hari ada & tak menentu. kadang warna pula coklat bukan merah darah pun ada. konfius pula fikir. nak kata period datang bukan berturut tiap hari dalam seminggu macam period dulu sebelum mengandung. tertanya tanya juga

Hai saya pernah alami. Stop kejap lepas tu sambung balik tapi takda rasa pening. Mungkin pening sebab panas. Tak cukup minum air. Cuba mommy tengok kalau lebih dari waktu period masa dia mungkin nifas tu keluar balik. Kalau saya akan tungku perut bagi darah tu senang keluar

mungkin darah period.. sy pon czer darah nifas hanya 30 hri.. lps tu cucuk perancang period sy dtg smpai 2bulan tpi kuar sikit²

hi mom, saya pernah experience camni and saya dulu pun czer. rupanya bila pergi check saya dah terus period balik huhuhu

2y ago

tumpang tanya. darah tu datang normal tiap hari berturut ke yang masa tau 1st period tu ke ada selang hari? then darah banyak ke sikit?