28 weeks 4 days

Hey moms ii lagi dua hari nak msuk 29 week,bila bole buat bersiapan barang baby dan ibu berpantang ya , ke terlalu awal lgi atau mcm mne Due date 21/5 ada yg sama tak ,#firstmom #ingintahu #firstbaby

7 Balas

saya due 31/5 dah siap beli semua dah. ada 2 barang lg belum beli. ingat masuk 30w mcmtu nak start basuh2 baju dan buat preparation bilik dan beg pulak. nanti dah boleh rehat2 masuk bulan puasa ni. nak balik raya nnti pun kalau boleh dah prepare dah beg utk ke hospital incase emergency kita tak tahu. pendapat saya la. saya pun bakal first mom ☺️

Masuk 2nd trimester sebenarnya dah boleh dah prepare barang2 ibu dan baby. Masuk 3rd trimester, dah boleh prepare siap2 beg ibu dan baby dlm kereta in case ada emergency. Sbb baby ni bila2 masa pun dia boleh keluar. X tunggu pun due date Anak first sy 37w dah keluar. Nasib baik dah prepare siap2

2y ago

Beli yg betol2 perlu dulu pun boleh. Nanti lepas bersalin pun boleh beli lagi. Mcm bengkung ke atau ada baju2 baby yg rasa mcm x cukup ke yg ni husband sy beli lepas bersalin. Yg bengkung tu pasal ada 2 jenis. Utk czer lain, bersalin normal lain. Sy dulu czer

Bagi sy.. dah boleh buat persiapan. Macam sy.. sy dah plan mcm ni, masa 7bln prepare brg baby, 8 bln prepare brg berpantang, 9 bln prepare bersalin brg hospital / packing2. Utk anak first, tak sikit2 dan tak murah nak buat preparation semua ni.. so better start awal

dah boleh buat sis prepare bnda yg penting... due saya 11.5 ank first 😅 takut baby nk keluar awal ke apa

2y ago

Sama due date. First baby jugak haha. Awak dh prepare dalam kereta ke? Saya dah 🤣🤣 awai tak kalut 😝🤣

Nurse sy pesan dah start kira kick baby. Dah kena buat persiapan

2y ago

Jadi kenapa awak tanya lagi bila boleh buat persiapan?😅😅nurse dah pesan tu

Due sy 23/5 firstmom too ehhe sy dah start beli brg baby

2y ago

Wahh due date kita sama 23/5 😍 semoga dipermudah semuanya.. aamiin aamiin...

🤗due date kita samaa....21/05

2y ago

wahhh 🤗ade geng