Rancang Sendiri Tolong Share Pengalaman Berjaya

Hi moms, boleh share x mcm mna nak jayakan rancang sendiri sebab sy x disuggestkan ambil perancang sbb ada masalah kesihatan..nak tanya ada x moms yang berjaya jarakkan anak 2yr+ dengan merancang sendiri macam mana caranya ..ada x yg berjaya dengan kaedah x pancit dalam😅..tolong share 😓#seriusnanya

29 Balas

saya rancang sendiri. lepas anak 1st memang suami tak bagi ambik perancang. so kitaorang rancang elok² bila waktu subur bila waktu period. pakai period tracker untuk memudahkan perkiraan..tapi kalau memang jenis subur sama ada kena pancut luar, pakai kondom atau makan pil perancang

2y ago

tapi sy belum period lagi mcam mana nk tau subur ke x? 😓

kami rancang sendiri, alhamdulillah berkesan sebab suami pun jenis faham, buang luar. suami pula badan besar dan kadang penat keje pun dia tak larat nak bersama.. anak 2 tahun , baru dapat anak lagi. skg anak sulong 3 tahun, anak no 2, 5 bulan lahir 19.6.2022

2y ago

wah bestnya..thank u share sis♥️

saya pun rancang sendiri. untuk tahun pertama, saya suruh suami buang luar. dalam tempoh setahun tu, catat waktu bila period dan waktu subur. guna kondom pun ok je. tujuan tahu waktu subur ni nak elak juga lekat kan. anak sulung saya 4 tahun, bakal dapat adik tak lama lagi.

saya pun tak tahu mcm mana.mmg xambik apa2 ubat,time bersama selalu suami buang dlm xpenah buang luar. tpi boleh jarak jauh mungkin hormon sy kut,setiap org xsama hormon anak first 2014,anak kedua 2017,ank ketiga insyallah 1/2023

Alhamdulillah berjaya rancang sendiri sbb sy czer..mmg atleast 2 tahun kena jarak.. sekrg ank 2y6m Alhamdulillah baru pregnant balik..kna kerjasama dua dua pihak, bersama pakai kondom, ibu blh makan pil perancang..

so far sy rancang sendiri..kna kerjasama dua pihak wlu pun suami buang dlm..sy bgtahu suami waktu subur tiap bulan.. Alhamdulillah setakat ni berjaya..anak pertama nak masuk 4 tahun baru pregnant semula..

2y ago

wahh 😍 tq share sis

saya pun rancang sendiri. Suami isteri memang kena kerjasama. Suami memang tak bagi amik perancang. So, setiap kali bersama memang buang luar. Alhamdulillah tahun depan anak sulung 4tahun dah dapat adik.

sy rancang sdri dr ank first .. ank first 7thn second 5tahun skrg prgnant 37w .. rancang sdri ni kena sama2 ad psetujuan antara suami isteri .. lps bersama terus basuh jgn terus tidur ..

alhamdulillah saya rancang sendiri buang luar.suami pun bg kerjasama yg baik.bila saya ckp ready nak anak dia fhm.yg sulung 9y kedua 7y ketiga 3y Dan bakal bersalin Thun depan bln 2...

kerjasama husband awak paling penting. takut tak sempat sampai 2tahun nnt. sbb rancang sendiri lebih tinggi change utk pregnant tu ada dr kita ambik perancang.