Berapa weeks sesuai beli barang2 keperluan

Hi moms berape weeks waktu sesuai beli brg2 keperluan bby n ibu bersalin Ye? Dan barang ape y patot dibeli? Sy dah masuk 7 bulan tp tk beli ape2 lg sbb first preg sy tk berapa tahu dan tkde pengalaman.. #ingintahu #firstmom #firstbaby

5 Balas

Saya masuk 6 month, dh complete brng baby. semua beli time offer dkt shopee & lazada. jimat beli online brbanding kedai. dh masuk 7 month lebih, baru cuci baju bby and packing. saya pun anak first. bnyak checklist kita boleh tngok dkt google, tiktok semua. slow2 okey mommy to be

2y ago

yeke sis.. sy tk thu harga2 kt kedai sbb sy tk pergi lg Survey harga..

masuk trimester kedua sye dh start beli.. sbb time tu rse sihat nk pusing2 mall 😂 nt smpai mase perut dh besar dh x larat nk merayap lama2. time tu nt dh blh window shpg je hehe.. @ blh tmbh2 sikit lg apa yg perlu

2y ago

heheh.. sy nk beli tp Mk sdare ckp tungu 7 bulan baru beli.. sy pon tk thu sbb tkde pengalaman

saya pulak bila dah tahu gender bby, dah start beli sikit² prepare awl² nnt xkalut.

2y ago

buat detail scan dekat private.

Dah boleh start beli yg penting2 dah tu sis masuk 7 bulan.. prepare awal senang nnt..

2y ago

itulah.. tungu gaji suami lah nampaknya..

😇