Bengkung sesuai untuk postpartum

Hi moms. Bengkung yg mana satu yg paling sesuai untuk lepas bersalin ya? Yg cover sampai paha atau abdomen saja? Sy sertakan juga gambar utk rujukan bersama. #firstmom #pleasehelp #bantusharing

Bengkung sesuai untuk postpartum
3 Balas

Bengkung ni actually ada jenis. Utk yg czer lain, yg lahir normal pun lain. Yg mana yg sesuai, bergantung pd mcm mana cara bersalin nanti. Kalau yg czer, x sesuai pakai yg jenis bengkung biasa mcm utk org yg bersalin normal. Sy dulu beli bengkung pun lepas bersalin. Sbb tiba2 kena emergency czer.

Hai sis.. Sy cadangkan yg sampai peha.. Sbb kita xnak luka jahitan tu terbuka balik sbb sis lasak masa duduk tu.. Bior terkepit je

2y ago

Tq sis atas cadangannya.

Welkem