Bayi tegakkan kepala

Hi moms bayi sy 1bulan20hari dh bole tegakkan kepala. Saya kene biarkn je ke atau tunggu smpi umur 3 bln sbb ipar sy ckp walaupun dh bole tegakkan kepala kene tunggu umur 3bln takut tulang leher patah katanya

1 Balas

Tunggu apa sis? Anak awk angkat kepala biarkan je cuma kena monitor lah. Baby skrg mmg cepat. Anak saya keluar terus blh angkat kepala. Dalam pantang mcm awk mmg dia angkat kepala. Takkan / mcm mana nak halang baby? Itu maknanya muscle neck dia kuat. Cuma dia tak pandai control & balance so kena kawal & perhati, and support neck & back dia masa dia angkat kepala. Tu je..