Baby keraskan badan

Hi moms, baby sy 2m12d selalu keraskan badan dia sampai lenguh nak pegang. Menyusu pun main tarik2 kdg2 nagis, megerang. Sebelum ni dia okey jer tiba2 dlm 1 minggu ni dia selalu ngis seblum tidur(mungkin letih kot). Sering jgk dia tengok atas or pusing kepala sebelah kanan...ada tak baby yg sama mcm baby sy ni?#firstbaby #pleasehelp

6 Balas

saya letak bantal support bawah baby n pegang kepala je bg ke arah dada untuk menyusu so xde sakit tgn n badan, baby saya dok tarik2 jgk nipple growth spurt nk mbesar huhu

Bunyi macam silent reflux. Kalau boleh puan jangan terus tidur kan baby selepas susu dan sendawakan. Tunggu lepas 15-20 minutes baru baringkan dia.

rasa bb xsedap perut..biasa klau perut kembung pn bb akan keras kan badan

Baby macam nursing strike je puan

5mo ago

Boleh refer artikel ni mengenai nursing strike. https://www.whattoexpect.com/first-year/ask-heidi/month-5/nursing-strikes.aspx Nak search dalam TAP pun ada.

Mungkin xselesa perut..

Reflux rasanya tu