Baby saya sembelit ke?

Hi moms! Baby saya 10 months old, fully bf, a bit picky baby makan. Baby saya biasanya akan membuang air besar gap 3 hari macam tu, dan najis dia ok dan tak pernah tunjuk rasa tak selesa perut. Harini, dia buat muka meneran siap dengan bunyi masa membuang, saya pulak jadi risau. Najis dia macam ni, normal ke? Maaf ye gambar tu tak berapa proper #pleasehelp #seriusnanya #firstmom #advicepls

Baby saya sembelit ke?
13 Balas

sorry but idk why mostly komen so over geli dengan najis baby. like najis baby je pun? apa over sangat. rasanya dekat sini mostly dah jadi mak. then pasal najis pun beria nak bitter? so pelik la perangai. i younger baru ada anak sorang elok je tenung taik anak orang lain. takda geli pun. entah entah owner ni first time post ke, or terlupa ke. tak payah buat teruk la mommies oi. taik baby je pun. bukannya kena jilat screen fon tu pun. plus dah jadi mommies ni ayat kena la berlapik sikit. baru boleh melambangkan title seorang makkkk.

4mo ago

Haha. Sokonggg laaaa comment awak sis. Saya pun takde masalah tengok najis baby. Sebabnya ini kan proses belajar jugak. Lagipun dia post kat tempat yang betul, bukan post kat FB ke, Twitter ke apa yang target audience nya bukan parents atau new parents. Apaaa bendaaa la siap nak sound sound minta kaburkan. Bukan boleh bau pun gambar ni. Kalau tak suka scroll je. Kesian moms lain, dalam ni banyakkk new moms yang belum get used to apps ni, mungkin tak tahu camne nak blurkan gambar. Instead of jadi terrrpalingggg penggeli, elok lah ajar camne nak blurkan gambar. Dah jadi mak punnnn masih geli tengok najis babies. Pelik betul. Haha

Awk ingat taik baby awk special sgt ke smpai semua org terpaksa tengok? Tak reti2 lg ke nk kaburkan. Aku dh cukup geram dgn org2 dalam ni yg pentingkan diri sendiri. Puas block , tp ade je lagi user2 lain yg camni. Tak suka betul tengok benda kotor camni. Bg awk comel dan biasa itu terpulang lah, tp tak semua org rasa mcm tu.

4mo ago

ko nak aku tepek gambar tahi lagi tak kat sini. byk koleksi tahi anak akuu kotla tambah lg selera ko nk makan lepas tgk kan baru special jd penambah perasa

Biasa nye kalau kita mnyusu kan anak .. ikut pada kita jenis makann macam mana yg kita makan.. kalau kita makan pedas pedas akan terkesan pada anak.. kalau jenis makann kita tu panas( contoh jamu) .. anak juga terkesan dengan mnyusu badan kita. Ini bagi pengalaman saya lah.. sebab 9 ank saya semua mnyusu badan

4mo ago

yeke?? ada jugak yang cakap macam tu. saya ada ambik jamu dulu, tapi terus macam susu badan kurang. akak ada ambik jamu apa apa tak yang sesuai untuk bf?

alahai..apa la gunanya app ni..rasa kalau jijik jgn la tenung lama2.. org tak tau..sbb tu bertanya.. mungkin bby tu bkn sembelit..tp rasa skt perut sgt2 kot..mcm cirit tu.. sbb kalau tgk kt najis2 tu..mcm ada hitam²... maybe ada yg ibu mkn..xserasi ngn baby..

4mo ago

it’s ok cik, salah saya. but, terima kasih kerana membantu. hitam tu sayur sawi saya bagi baby makan

kalau tgok tekstur ni mcm ok je lembut.. mungkin mula2 ank berak keras kot.. kna tgok btul2 poo ank bru tahu , kdg dia berak keras dlu pstu cair. keras tu terselindung di balik poo cair

pada sy najis normal sis.. kalau cirit dia lendir+air.. resap ke pampers.. ni Kira Masih Ada isi.. kalau sembelit keras.. ketul2

awak boleh refer stools chart. sembelit ni kebiasaannya tahi keras, berketul. meneran tu proses yang normal. set nsfw ye pic ni.

4mo ago

noted. thank you for helping

normal je awk blh search google warna poo yg normal atau tk

4mo ago

yeke baik cik terima kasih

texture poo masih normal. boleh kabur kn gambar tak?

4mo ago

noted thank you

Tolong edit balik pstu set kaburkan gambar/NSFW ye.

4mo ago

noted