Baby 8 bulan

Hi moms.. baby girl sy dah nak masuk 8 bulan. Org slalu ckp kecik anak u. Dia mkn 2 kali sehari. Bubur+ayam+sayur hijau, serbuk mushroom, unsalted butter, kdg² labu kuning. Snacking buah pear @ buah naga 2 kali sehari. D rmh pengasuh, baby minum susu formula 3oz skali minum. Ada la dlm 4 kali minum gitu. Balik dari kerja, baby df dgn sy. Tido sblm pkul 9 mlm.. Anak aktif. Suka melompat². Kteorg tak bagi baby duduk dlm baby walker.. Persoalan sy, am I doing anything wrong? Bila org ckp baby kecik 7kg utk 8 bulan, trus sy akan overthinking. Anxiety. Help me moms.. #SeriusTanya #firstmom

31 Balas

okay tu. makan banyak berak okay takda masalah. my son is also 8 months old++. tapi dah 11 kg. tapi makan tak meriah macam anak you pening maknye 😂

Mana ada kecik 8 bulan 7kg okay dh tu sis, anak sy 9 bulan 8.3kg lebih kurang je size..tp xpernah org kata kecil pun, abaikan je nak besar mana lg

baby girl, berat cm tu normal sis. asalkan bmi dia ok. suka hati je mgata anak orang. ignore je mommy. asalkan anak sihat dan aktif.

ank sy skrng 1thun berat bru 7.66 normal ja bg bby girl yg pntng bby aktf tk ad msalah apa yg ptng graf tk turun ke grisan kuning

sy bby girl.. 1thn 3 bln.. berat br 9kg...masih normal sbb bby gurl.. jenis aktif dn lasak... selagi graf ok.. mknnya.. oklah..

xblh dgr ckp org sis..tgk chart tu..klau graf putih..panjang..berat..bmi cantik xde prob pun

ada terbaca dkt tiktok, dia bgi bubur nasi yg dibuat dari beras sumo... naik timbangannya...

SISSS U DAH BUAT YANG TERBAIK... JGN RISAU OK 💖💖💖💖

as long as bmi normal xde terlebih kecik or besar

tk kcik pun. rsanya line putih kn so tkdk mslh