tip bersalin

hi moms ada tak tips utk brsalin awal ? sekarang dah 38w 1d due 27/10 tapi tkda tanda apa” lgi ni second bby msa ank first dlu 39w tepat brsalin tpi kalini mmg tk larat sgt sbb bdn pn mmbesar dgn jayanya sakit sna sni tgh mnunggu nk brsalin ja dh ready sgt” hehe if ada tips share ya🤍#pleasehelp #bantusharing

10 Balas

Due saya 26/10. Tapi tadi checkup kat hosp, baby naik berat 😂 2.8kg to 3.3kg in 2 weeks. Jadi mereka risau lama2 lagi naik berat dia, risiko. Walaupun saya takde Gdm, dia suh bersalin awal seminggu. Minggu depan rabu dah warded. Pun sama macam awak, dah tak larat nak berjalan tapi hati ni nak bergerak jugak 😂 semoga dipermudahkan tau

2y ago

Tau takpe. Semangat baby tapi kadang scan kan -. Saya cuma berharap dia lahir sihat dan sempurna. 😂 nervous juga sebab saya anak first.

due kita sama cuma saya sakit perut asyik nak membuang sehari 3-4kali berak 😩 tanda ke tu? 1st baby tak tahu pape..pastu ni tadi ada keluar lendir tapi saya tak tahu tu keputihan atau tanda sebab saya ada keputihan so tak dapat beza..pinggang pon rasa nak tercabut 😢

2y ago

apa kata awk ke hospital mna tahu dh ada bukaan ke sbb yela lain org kn lain tanda nya tmbah” ank first pulak.. sbb msa pn dh smpai tu

Tips nk cepat,selalu bersama suami.. pgalman bsma,pagi trus 3cm bukaan ..mse ank first…now tgh pregnant 38week 1day.. xde tande2 cuma kerap megeras..kali nie nk lmbtkn sikit..sebb niaga tauhu bgedil 😅

2y ago

msa ank prtama tk fikir sgt nk brsalin cepat sbb tkda sakit” ckup 39w brsalin 😂tpi kalini masyaallah sakit sna sni tk boleh tahan dh tk larat dh tiap hari pujuk bby kluar awal 🥲

due kita sama sis. tapi masih takde tanda2 lagi. dh macam2 exersise buat. pinggang dgn celah kelengkang sakit sgt bila time tido malam nak beralih kiri kanan tu rasa nak nangis kuat2 🥲😭

2y ago

sama la juga kita sis.. skit sampi ms v tu.. ya allah susah sngt nk bgerak bila dh baring.. due 18/10 blum ada tnda2 lgi..

sama saya 38w 1d juga. xsabar nk jumpa baby juga. semua bahagian dah sakit. berak pun 5-6 kali sehari. moga kita semua dipermudahkan urusan bersalin. amiinnnn

2y ago

amiiin

Due kita sma ,tp sy first baby. . Masih Xde tanda2 nk kuar nihh . . 😅 xlarat da ni nk bwak diri🤭apapom semoga dipermudahkan segalanya yaa

2y ago

hehe saya second bby .. first bby dlu 39w tpi kalini mmg pjuk bby kluar awal tk larat dah sakit bdn sna sni..tula semoga dipermudah urusan brsalin kita 🥰

sama due , sama jugak takde tanda tanda 🫠 tak sabar nk jumpa baby & tk larat da nk bawak perut 🥲

2y ago

betul tk larat dh nk bwa perut sakit sna sni bdn .. ank first dlu tk rsa mcm ni pn relax ja tahu” nk branak dh🥴

sye due 19/10 skrng 39 weeks 1 day ..x bersalin lg🥴

2y ago

x lg ,tapi kena pergi hospital besar,psl air ketuban dh kurang kena induce

harini genap 39w..xde tanda ape..bdn sakit2 dah..

2y ago

tula yg tk tahan sbb sakit bdn hbis plus tk sabar nk jmpa bby tpi bby msih sronok dlm perut😅

kerapkan bersama suami