Darah tinggi

Hi Moms. Ada sapa2 yg ada drah tggi, bleh share mcm mana turunkan selain dari mkn ubat? Sy first time kena darah tggi masa preg. 1st preg dlu tekanan darah ok.

5 Balas

Saya ada darah tinggi sebelom mengandung, masa mengandung ubah ubat yg sesuai dgn mengandung, sampai hari ni tekanan darah saya ok dgn ubat. Setiap minggu check darah tinggi dan urine di KK. Semua elok bacaan. Saya nasihatkan sis makan ubat, jgn takut ya. Kurangkan makanan tinggi garam, lebih2 lagi yg tak masin tapi tinggi garam(check kandungan sodium). Belacan, kicap antara yg tinggi garam tapi sedap😂 kena elak ya.

1y ago

tq for sharing sis ☺️

saya darah tinggi tahap kronik hypertension semasa mengandung ni.. Alhamdullilah saya cuma amalkan tak sentuh lngsung mknan seperti daging atau ape2 bnda yg boleh bagi pening....skrang dh dua bulan drah saya normal n low..doc pun heran trus off ubat drah tinggi

1y ago

yg pelik nya, sy langsung xda pening, atau simptom2 darah tggi. sekali cek tggi sgt darah doc ckp. 156.

Cek ngan doc pon tgi ke bacaan tekanan darah?

1y ago

tggi. 156. pastu doc bgi ubat, cek balik 140.

blend lemon dan epal hijau. minum

makan peria