#bantujawap

Hi mom,nak tanya ,cara naik kan hb bumil,hb sy 9.3 sja .. ada tak cara mudah dan senang nak naik kaN drh smasa mgndung,

2 Balas

Sy pula mkn byam merah (hirup air tumisan yg merah tu lg bgus), kerang, dgg, ayam, ikan kembung goreng, bnykkan mkn buah dan sayur (hari2 sy akn pastikan mkn), air jus pink guava, pati delima, air kosong kna bnyk minum dan pling penting jgn lupa mkn ubat tmbah darah yg KK bg. Awl check up hrtu sy borderline then lps sy amalkan mknn dkt ats tu alhamdulillah 2nd check up 12.4.

Hi awk cuba minum susu hi goat pagi mlm before tido mkn obimin. Sy buat mcm ni tiap kali check up hb atas 12