Newborn baby minum lebih 2oz

Hi mommysss. Saya df dan pam. Bila pam saya bg baby 2oz. Tp lepas bgi dia still mcm isap tangan jelir2 mcm tk kenyanh. Then saya tambah lgi 1oz baru dia diam dan tidur. Total 3 oz. Persoalannya bole ke baby mnum susu banyak kalau dia nak? #firstmom

1 Balas

Hi. Boleh je sis since demand anak berbeza. As long tak overfeed yang sampai anak muntah melampau

1y ago

Tak tgu brp bulan, terus tukar fm bila anak kuning hari ke 5 lepas lahir & doktor kata dia lost 400g dr weight lepas Lahir. Apa lagi, panik la then tu yg terus tukar fm sebab terus rasa down & depressed sebab breastfeed kita fail 😞