Aktiviti lasak

Hi mommys semua. This is my first pregnancy, nk tanya if aktiviti lasak mcm kerja ke sana ke sini, kena drive kereta, kerja pun lasak and still kena masak buat kerja rumah apa semua. Tu dikira lasak ke? Sebab saya risau. Dah 6week, cramp pun masih ada. Risau boleh lead kepada keguguran. Please advice, terima kasih🤗#bantujawab #firstmom

3 Balas

Betul, definisi lasak bg setiap org xsama... For me, buat rutin harian mcm biasa ok je, cuma yg angkat2 berat je kene elak kan utk 1st pregnancy... Lg2 dlm 1st trimester ni...tp sy xde experience cramp... Dlu sy g kerja tawakal je naik motor sbb mabuk naik kereta... Perjlnan g kerja 1 jam pergi, 1 jam balik... Tempat kerja mmg jauh... Smpai la bersalin 😊 Kalau risau cramp tu, rasanya boleh rujuk doctor...harap dpt membantu...

2mo ago

Terima kasih mommy, lega sikit👍🏻

lain org, lain definisi lasak. i mean, my working circle pun lasak...pergi site meeting, site valuation, outstation, balik rumah handle toddler, buat kerja rumah. tang masak tu sy xbuat for awhile sbb energy mmg flat out after working hour. selalunya tapau or order fp. utk cramping tu, i didn't experience it during the early trimester. if risau..limit your daily activities.

2mo ago

Thnks mommys for ur advice

Masa first pregnancy dulu lama juga cramp tu rasanya sampai 2 bulan lebih. Baru 6 week so rasanya normal je tu.