Anak umur 1y 4m cirit berdarah

Hi mommy,nak tnya yg ada pengalaman ank cirit mcm mne nak rawat sendiri kat rmh ade tips? Ank sy dah cirit hri kelima & ade 2 kli cirit berdarah. Sy risau. Hri ke2 dah drip masuk air 1jam kat hospital & dah cek darah xde jangkitan. Hri 1 cirit 9kali, hari ke2-5 cirit 5-6kli sehari. Hri ke4 & 5 ade cirit berdarah sehari skli. Anak mkn minum seperti biasa cuma slalu xhbs mknn. Tq mommy yg sudi response

1 Balas

sebelum anak cirit bg mkn ape? dah bg BRAT (Banan rice apple toast)?

7mo ago

sblm cirit ank mkn mcm biasa & berselera. shri sblm cirit ank mkn nasi+ sup sayur kobis & lobak, air sirap.ank still bf. breakfast slalu bg susu formula Dutchlady honey 123 / fernleaf protein plus. dah try bg brat jg