Ruam panas celah peha

Hi mommy2..ada tak sama mcm saya skrg dh msuk 33w4d tiba2 ada ruam celah peha..sakit sangat smpai jalan jugak susah..merah2 pedih kat celah peha 😢 ada cara atau krim yg boleh hilangkan ruam ni tak? Sampai nak pakai sluar dlam jugak tak dpatt langsung ..memang pedih 😢#firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Saya pun selalu sangat kena ruam celah peha ni. Kdg2 sampai berbiji. Bila tanya doctor katanya irritation je. Saya tknk pakai ubat ada chemical so saya ada baca smwhere setiap hari basuh pakai air suam dan garam beberapa kali and skrng dah beransur pulih.

2y ago

dh try guna garam dan air suam..tak dpat awk ..bdrah pulak ruam tu memang sakit sngt2 smpai jalan lagi payah 😭 sy guna ubat yg dktr bagi je..krim ruam ..skrg dh ok

maybe skin kering. try cari gel aloevera.