Mommy To Be

Hi mommy2 yg tgh preg nk tnya 20week preggy boleh ke bersama dgn suami? First baby yelah takde pengalaman

2 Balas

Honestly, ramai cakap elakkan bersama (for 1st trim). TAPI! Mcm sy tak sedar pun dah berisi 6w. But mmg aktif bersama. Yelah kita pengantin baru masatu. Mabuk melepek teruk pun mood pengantin baru ada. And aktif sampai sekarang (37w). Extreme or tak base on your body la sis. Mcm sy yg xsedar dah preg. Alhamdulillah. Tak effect apa2 pun. Jgn la sbbkan preg husband gigit jari pulak. Butttt. If u tak selesa, or later baby mkin besar, u akan start rasa perut mengeras. Just let him know. Maybe can slow the rhythm sikit. Even u dah dekat² 40w nanti lagi bagus kerap bersama. Sperm husband yg dilepaskan kat laluan tu bantu memudahkan proses delivery tao.

Boleh je sis .. saya pun dari awal trim sampai ke trim 3 masih bersama .. cuma jgn la extreme sgt 😅