SAKIT PERUT TAPI TAK MEMBUANG

Hi mommy2, sy 37week 3hari .. saja la nak tnya .. ada tak mommy2 yg rasa nak mmbuang sangat2 tapi masuk2 bilik air tak boleh jugak membuang .. taknak keluar .. dah 2hari mcmni, perut pon jadi tak selesa .. ada apa apa tips untuk senang nak membuang#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing ?

2 Balas

saya 34w , susah nak membuang start 32w. air minum banyak je hari2. sayur n buah pun makan. so decided cari ubat lembut najis yang ibu ngandung boleh makan ( sebab baca dari artikel nanti lepas bersalin pun akan diberi ubat tu ). beli je kat farmasi mentioned untuk pregnant women. jalan tu jalan , cuma kejap je okay, pastu jadi balik sembelitnya. lama sikit , teringat pasal ceramah satu ni , ustaz tu kata, amalkan makan buah dulu sebelum makan makanan berat . menjadi la jugak sebab hasil kerjasama ubat tu . sebab tu tips nak sihat tak silap saya . so now sembelit je lagi tapi tak seteruk awal2 dulu sampai 3 4 hari tak berak2. jadi perut tak selesa. pergerakan baby pun tak jelas sebabnya perut keras tak boleh berak

1y ago

Itulahhh, nurse ada cakap jgk tadi suruh mkn buah atau bykkan makan sayur hijau dan bykkn mnum air .. dah dpt ubat lembut najis, tgh tggu bilaaa la nak mmbuang 😂

mungkin contraction palsu, sbb sy dh mengalaminya tadi. rasa nak berak sangat2 time buat ctg.. rupanya tengah contraction. kalau nurse tak ckp, tak tau lah selama ni sy pg toilet tp tak berak sbb tu contraction. Tp yg kelakarnya, tadi rasa nk berak tp sy teran je tak pg toilet, hampir teberak dlm seluar pulak 😆😆

1y ago

Sy pon td pergi klinik bgtahu dkt doc trus doc bg sy ubat lembutkan najis .. dah makan skrg tgh tggu bila la nak mmbuangnya .. perut rasa xselesa sgt2 geram msok toilet taknak mmbuang2 lg .. haisshh ..btw , selamat mommy tak terberak dlm sluar klau tak naya jugak ni😂😂