Baby makan banyak

Hi mommy² smua..nk tnya bby sy bru hr ni start makan, ptg ni dia mkn smp 3 sudu bsr dewasa + susu (sbb dia nk tidur) ok ke mcm tu.. bkn apa sy risau terover or usus dia xleh terima hahaha 😅😅 ke ibu dia je over lebih.. hm sorry sbb first mom n baby 😅 #1stimemom

Baby makan banyak
6 Balas

kira byk tu. good job mummy. its okay sbb awal lagi. perut baby pun hanya kenal susu je. permulaan mmg sikit gini. anak sye pun 8 bulan dh skrg. mmg berselera skrg. dlu suap berapa sudu je

Baby sy pun br start mkn hr ni. Bgi bubur puri. X berapa pandai nk telan lagi. Asyik luah keluar. Guna sudu yg kecil dr sudu teh. Khas for baby. Frst cm 4 sudu. Mlm pula mcm x reti stop.

4y ago

hehe ok la tu good job 👍

wahh seronok ye baby makan. hehe. ok sis untuk permulaan. just follow pada penerimaan baby. 3 sudu dah kira banyakk tuu untuk baby. tekstur bubur mcm mash potato ye sis. tinggi kalori.

4y ago

alhamdulillah hrp mcm tu la smp ke besar 😂😅 alright thank you mommy

ok mommy 😊 menu pertama baby kenalkan bubur nasi kosong 😊

4y ago

ohh okay ye.. alright mommy.. aah sy mmg bg bubur kosong 4 hr ni

ok la tu. hehe. baby sy jenis xnk

4y ago

yeke.. erm take times kot tu.. sbb lain bby lain cara ..

okay je.. as long as dia nak mkn.