Barangan Baby

Hi mommy2 skalian.. Sya n Husband bincang nak beli barang kperluan baby yg penting2 dulu bln feb ni, tp sya x tau nak beli barang apa dulu..almaklum Mak sya n fmly sblah husbnd tggl jau kat pdalaman xda line hp x blh contct .. Harap mommy2 blh bntu sya.. #FirstBaby #16w3d #Baby2020

9 Balas

Dah nak masuk 5 months ni sis dah boleh beli barang keperluan dah. Sis list down macam ni : 1) barang keperluan baby 2) barang keperluan mommy berpantang 3) barang keperluan baby & mommy di hospital Tapi since tanya tentang keperluan bayi sis boleh visit my blog for some ideas 😊 https://simplynoorul.com/pregnancy-diary-list-keperluan-baby-newborn/

Pada sye beli brg berpantang dlu lagi penting dri beli brg baby. Sbb brg pantang ni mostly mmg agak mahal, bajet bnyak. So awal2 better beli bnda mahal2 dlu, then baru beli brg baby. Brg baby penting juga tpi maksud sye bole beli kemudian mse kandungan da 7 or 8 bulan.

Baju, pampers, lampin, detergen khas tuk pakaian bby, carseat ni yg penting. Laen2 mcm barang mandi bby, botol susu, berus botol, katil, stroller, carrier bby boleh beli kemudian.

Turutan nk beli: 1. Baju baby 2. Socks and mitten 3. Pampers 4. Bedung/napkin 5. Tilam baby Beli setiap bulan 1-2 barang ikut budget yg ada. Tak payah beli sedebuk.

Awk pjj ke? Knp awk stay ngn mak awk.. hubby dgn family die pulak? Klu nk sng list kn aje brg yg penting dulu.. mcm bj baby, diapers, mitten&booties, bedung..

sy beli baju baby dlm 8pasang. kain lampin, tab mandi baby, sabun & syampu, pampers. minyak baby. yg lain2 lepas hbs pantang shopping balik..

Sy beli brg baby yg nk bwak p hospital n tuk pntag je . Nnti da bersalin bru topup yg lain 😂😂

..

Ni sis..